انجام پروژه مهم فوق اضطراری اصلاح شبکه برق کابلی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در کمتر از 3.5 ماه

مجری طرح جامع برق شرکت ملی صنایع مس ایران با اعلام انجام رکوردزنی در اجرای پروژه برقدار کردن و تبدیل کابل های زمینی به هوایی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، از انجام پروژه فوق اضطراری اصلاح شبکه برق کابلی 20KV خروجی ترانسفورماتورهای T5,T6(پروژه E46) خبر داد.

 

 فرزاد مرتضوی تبریزی در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: برق مصرفی مجتمع، توسط چهار دستگاه ترانسفورماتور قدرت (T3، T4، T5 و T6) و از طریق پست 230KV برق منطقه ای تامین می‌گردد که از سال 1393 به دلیل مشکلات پیش آمده برای ترانس های T3 و T4، عملاً ظرفیت ترانسفورماتورهای مذکور، به یک ششم مقدار نامی کاهش یافته است.
وی بیان کرد: از طرفی در سال 1381 و همزمان با نصب ترانس های T5 و T6 در پست سرچشمه، سمت 20 کیلو‌ولت خروجی ترانس های مذکور، به صورت کابلی(48 رشته کابل) اجرا گردیده بود که به دلیل وجود یک اشکال فنی در طراحی و اجرای کابل کشی مذکور، دمای کابل ها به صورت موضعی به شدت افزایش می یافت.
وی افزود: ضمن اینکه بر روی کابل های مذکور، مجموعاً تعداد 96 عدد سرکابل نصب شده و هر یک از سرکابل ها، یک پتانسیل وقوع خطا بود، به طوری که مشکلات فوق طی یک سال گذشته، باعث وقوع چهار مرتبه خطا در شبکه کابلی و منجر به چهار مرحله قطع برق نیمی از کارخانجات مجتمع مس سرچشمه شده بود.
مجری طرح جامع برق شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد: طبق اعلام امور تغلیظ، هر بار قطع برق برای مجتمع(صرفاً امور تغلیظ و معدن) حدود سه و نیم میلیارد تومان خسارت ناشی از تولید ایجاد می کند لذا بر همین اساس، معاون محترم مهندسی و مدیریت انرژی در 25 شهریورماه سال 1399 درخواست اصلاح شبکه کابلی مذکور را به این طرح ارسال نمودند که بلافاصله مراتب توسط این طرح بررسی شد.
مرتضوی تبریزی توضیح داد: بر اساس مطالعات فنی و اقتصادی انجام شده بر روی دو سناریو موجود، سناریوی اجرای شبکه هوایی جدید و حذف کابل های زیر زمینی، تأیید شد. بر همین اساس بلافاصله پس از اخذ مجوز کمیسیون معاملات، تشریفات مناقصه برگزار و نهایتاً، در تاریخ 17 فروردین امسال قرارداد شماره 2000107 به شرکت نیرو صنعت سرچشمه ابلاغ شد.
مجری طرح جامع برق شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: با توجه به اضطرار بالای پروژه و ضرورت اتمام پروژه در اورهال سال جاری(به دلیل عبور خطوط هوایی این پروژه از دو خط هوایی دیگر تغذیه کننده برق مجتمع و نیاز به قطع برق خطوط برای انجام عملیات نصب گنتری ها و سیم کشی)، با پیگیری این طرح، از دو ماه قبل از ابلاغ قرارداد فوق، انجام بخش مهندسی پروژه آغاز گردیده و مصالح مورد نیاز پروژه خریداری و به مجتمع حمل شد و پس از ابلاغ قرارداد نیز در مدت کمتر از سه ماه کار بی وقفه، کلیه اقلام و تجهیزات مورد نیاز پروژه ساخته شده و کلیه فعالیت های ساختمانی پروژه، قبل از شروع اورهال انجام گردید.
مرتضوی تبریزی ادامه داد: مطابق برنامه ریزی انجام شده، به منظور حفظ ایمنی پرسنل، ادامه عملیات اجرایی پروژه (شامل نصب گنتری ها و سیم کشی) در مدت هشت روز و همزمان با اورهال، در شرایط خاموشی انجام شد، به طوری که در مدت اورهال، همزمان چهار تیم اجرایی مختلف در چهار جبهه کاری، عملیات نصب گنتری ها و سیم کشی را به انجام رسانده و قبل از پایان اورهال(در تاریخ اول مردادماه امسال خروجی ترانس T6 و در تاریخ 3/5/1400 خروجی ترانس T5) ، برق مجتمع مس سرچشمه از طریق خطوط هوایی جدید تأمین شد.
وی افزود: در این رابطه، به دلیل اعمال خاموشی های کارخانجات(ناشی از پیک بار تابستان)، آهن آلات مربوط به گنتری های پروژه، با یک هفته تأخیر نسبت به برنامه زمانبندی آماده شد که با مساعدت معاون محترم بهره برداری و تعویق زمان شروع اورهال به مدت یک هفته، تأخیر مذکور جبران گردید که بدینوسیله از همکاری آن معاونت محترم، کمال قدردانی را دارم.
مجری طرح جامع برق شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه اجرای این پروژه اضطراری و حیاتی، از دو ویژگی برجسته برخوردار است، تأکید کرد: اول اینکه، انجام کلیه فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده پروژه و برقداری کامل آن، در مدت محدود کمتر از 3.5 ماه، یک رکورد عالی به شمار می رود و ویژگی بارز دوم آن، انجام پروژه در قالب کار تیمی کاملاً منسجم و هماهنگ می باشد که کلیه ارکان پروژه، با تعهد و انگیزه بالا، اثری ارزنده ای را برای تأمین برق پایدار مجتمع خلق نمودند.
مرتضوی تبریزی خاطرنشان کرد: کلیه بخش های مهندسی، تأمین تجهیزات و عملیات ساختمانی پروژه، طی مدت حدود سه ماه و در ادامه نیز عملیات نصب کلیه گنتری ها و سیم کشی مربوطه، همزمان با اورهال به صورت شبانه روزی در مدت محدود هشت روز انجام گردید.
مرتضوی تبریزی در ادامه افزود، طرح جامع برق از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸، در قالب پروژه بسیار مهم دیگری, در حال توسعه پست ۲۳۰ کیلوولت سرچشمه، با نصب دو دستگاه ترانسفورماتور قدرت جدید(هر یک با قدرت 125MVA) به عنوان جایگزین ترانس های معیوب T3 و T4 فوق می باشد، که پیشرفت فیزیکی پروژه مذکور، حدود ۹۵ درصد بوده و در پاییز سال جاری به بهره برداری خواهد رسید، انجام دو پروژه فوق، نقش موثری در افزایش قابلیت اطمینان و تامین برق پایدار مجتمع مس سرچشمه دارد.
مجری طرح جامع برق در پایان گفت: در انجام این پروژه، آقایان مهندس جعفری(رئیس محترم وقت پروژه طرح جامع برق) و آقای مهندس جمالی(کارشناس ارشد محترم) با مدیریت صحیح ریسک های ناشی از محدودیت شدید زمانی، تشدید شیوع کرونا و تأخیر در ساخت تجهیزات (ناشی از اعمال خاموشی های برق کارخانجات) و همچنین پیگیری مستمر و تلاش بی‌وقفه خود، نقش بسزایی را ایفاء نموده و با عملکرد رضایتبخش پیمانکار پروژه(شرکت نیرو صنعت سرچشمه) و مشاور طرح(شرکت منا) و همکاری شایسته معاونت بهره برداری، معاونت مهندسی و امور انرژی، امور ایمنی و شرکت برق منطقه ای کرمان، پروژه فوق مطابق برنامه ریزی انجام شده و قبل از اتمام اورهال با موفقیت برقدار شد.

 

روابط‌ عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان

 


چاپ ایمیل