با اعلام نظر هیأت داوران؛

سه طرح برگزیده اجرای پروژه «ساخت‌ و تجارت فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌های کرمان» معرفی شد

در مراسمی با حضور مدیران شهری و مدیران شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه و با اعلام نظر هیأت داوران، سه طرح برگزیده برای اجرای پروژه مجموعه فرهنگی و مرکز فناوری، نوآوری و ساخت‌ و تجارت فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌های کرمان، معرفی شد.

 

به گزارش کرنا، شهردار کرمان، در این مراسم که با حضور اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، مدیران شهرداری و مدیران مجموعه مس سرچشمه، در شهرداری کرمان برگزار شد، با بیان اینکه درحال‌حاضر در کرمان، پروژه‌ای مشابه پروژه فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌های کرمان نداریم، گفت: در پروژه‌های سرمایه‌گذاری، معمولاً بر مبنای خواست سرمایه‌گذار پیش‌فرضی تهیه و با هدف دریافت سود حداکثری، فراخوانی منتشر می‌شود، اما این پروژه، نمونه موفقی است که هم سرمایه‌گذاری اقتصادی دارد، هم با متن بافت تاریخی کرمان، همسو است.

سعید شعرباف خاطرنشان کرد: فرایند خوبی در این پروژه طی شده و با اینکه هنوز پروژه را آغاز نکرده‌ایم، این حجم کار برایش انجام شده؛ ایده کاملاً بومی و کرمانی است و زنجیره ارزش افزوده آن، در داخل استان کرمان تکمیل می‌شود.

وی افزود: آن طرف ماجرا، بافت تاریخی شهر است؛ یک زمین بلااستفاده که بر روال قبلی می‌توانست قطعه قطعه و برای همیشه از دست شهرداری و مردم کرمان، خارج شود.

شهردار کرمان یادآور شد: در این پروژه، علاوه بر بعد تولیدی و درآمد پایدار حاصل از آن، شاهد توجه به بافت تاریخی هستیم؛ ضمن اینکه سرمایه‌گذار، قدرت ساخت و تکمیل  این پروژه را دارد و نگاهش بین‌المللی است؛ یعنی نگران مسایل مالی نخواهیم بود و قطعاً این پروژه، اقتصادی و به‌صرفه خواهد بود.

شعرباف، با اظهار رضایت از فرایند طی‌شده در داوری و انتخاب طرح گفت: فرایند مرحله‌به‌مرحله داوری که در این مسابقه به‌کار گرفته شد، حداقل در شهرداری کرمان بی‌نظیر بوده و الگوی بسیار خوبی است.

وی افزود: از نگاهِ باز و حمایت‌گرایانه‌ای که نسبت به این پروژه وجود دارد، تشکر می‌کنم و امیدوارم این اثر، از آثار ماندگار شهر کرمان شود.

  مدیرعامل شرکت نیروصنعت سرچشمه نیز گفت: پروژه ساخت مجموعه فرهنگی و مرکز فناوری، نوآوری و ساخت‌ و تجارت فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌های کرمان، قرار است  با مشارکت شهرداری کرمان و شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، در زمینی مجاور مسجد امام(ره)، ساخته شود که به‌دلیل ارزش فرهنگی و قدمت این مسجد، حساسیت خاصی روی آن وجود دارد.

 

حمید مجیدی افزود: این زمین سال‌ها مخروبه مانده بود و امیدواریم با مشارکت شهرداری کرمان و شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه و پشتوانه مدیران استان و شرکت ملی صنایع‌ مس ایران، بتوانیم این پروژه را اجرا کنیم.

وی، این مجموعه را چندعملکردی توصیف کرد و یادآور شد: این پروژه، شامل فضایی برای برگزاری جلسات، فضاهای تجاری، آموزش با محوریت فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها کارگاه‌های تولید زیورآلات و صنایع‌دستی استان، گالری‌های نمایش آثار هنری و معماری، فضاهای اداری موردنیاز، فضاهای گردشگری، رستوران، فضای اقامتی، فضاهایی برای

تعاملات اجتماعی، آمفی‌تئاتر، کتاب‌فروشی و سالن مطالعه، فضاهای خدماتی و تأسیساتی و پارکی در زمینی به مساحت ۱۶ هزار مترمربع ساخته خواهد شد.

مدیرعامل شرکت نیروصنعت سرچشمه، بیان کرد: پس از بررسی‌هایی که با شرکت‌های مشاور و شهرداری انجام شد، به این نتیجه رسیدیم که بهترین روش، رسیدن به طراحی مطلوب در قالب مسابقه است.

مجیدی ادامه داد: ملاحظاتی را که باید در طرح‌ها رعایت می‌شد، اعلام کردیم؛ ازجمله اینکه مطالعات باید براساس رعایت ضوابط میراث فرهنگی انجام شود و به همین دلیل، ضوابط موردنیاز را از میراث فرهنگی استعلام کردیم.

وی ادامه داد: بهبود شرایط ترافیکی هم باید در طرح‌ها لحاظ می‌شد؛ همچنین ملاحظات مربوط به قرارگیری طرح در مجاورت مسجد ملک که شرکت‌های مشاور، طرح‌های خود را براساس این ملاحظات ارائه کردند.

مدیرعامل شرکت نیروصنعت سرچشمه، خاطرنشان کرد: همچنین براساس مطالعات ژئوتکنیک که انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که حداکثر تا دوطبقه زیرزمین می‌توانیم بدون برخورد با آب از فضا استفاده کنیم؛ اگرچه قطعاً ملاحظات فنی باید رعایت شود و در نظر گرفتن این عمق را هم به طراحان اعلام کردیم.

مجیدی افزود: با توجه به اینکه حمام شیخ‌الاسلام که آن هم قدمت تاریخی دارد، در مجاورت این پروژه قرار گرفته، از شرکت‌های مشاور خواستیم ایده‌هایی را که برای پیوند این حمام به مجموعه فرهنگی دارند، ارائه دهند تا در صورت موافقت شهرداری و میراث فرهنگی، در آینده بتوانیم آن حمام را نیز، به‌عنوان طرح تکمیلی، احیا کنیم.

وی بیان کرد: از مهندسان مشاور برتر استان‌های کرمان و یزد دعوت شد که رزومه خود را ارسال کنند، نهایتاً شش مشاور از بین ۱۵ مشاور که در فراخوان اولیه شرکت کرده بودند، انتخاب شدند.

مدیرعامل شرکت نیرو صنعت سرچشمه، افزود: مسابقه از دهم مردادماه شروع شد؛ مرحله اول در قالب ایدئوگرام بود که شهریورماه در تهران برگزار شد و هجدهم آبان‌ماه هم تاریخ خاتمه ارائه طرح‌ها بود و روز بیست‌وپنجم آبان‌ماه نیز جلسه داوری در شهرداری کرمان برگزار شد.

 

سنگ‌های طبیعی، دانش بازاریابی و ارزش افزوده سپس، مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، با بیان اینکه برای بهره‌برداری از سنگ‌هایی که طبیعت در اختیار ما گذاشته، اگر از دانش و بازاریابی استفاده شود، ارزش افزوده فراوانی برای استان ایجاد می‌کند، افزود: می‌خواستیم مرکزی ایجاد کنیم که ضمن فناورانه و نوآورانه‌بودن، اشتغال ایجاد کند و نگاه بین‌المللی داشته و به صادرات توجه داشته باشد.

 

محمد عابدی‌نژاد، با بیان اینکه حلقه اصلی تولید، بازار است، ادامه داد: مشکل اصلی اغلب بنگاه‌های کشور این است که فقط اشتیاق به تولید دارند و به بازار و صادرات توجه ندارند.

وی خاطرنشان کرد: هدف ما این نیست که وارد کسب‌وکار خرد شویم؛ هدف این است که یک ساختار درست کنیم با نگاه شتاب‌دهندگی و بسترسازی برای فعالان و کسانی که در حوزه‌های مختلف کار می‌کنند؛ درعین‌حال، نگاه ما فقط به فعالان کرمان هم نبوده است.

مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، یادآور شد: مشکلی که در قوانین کشور داریم این است که ساختاری برای حمایت از فعالان کسب‌وکارهای خرد وجود ندارد و ما امیدواریم بتوانیم در این پروژه با همکاری شهرداری کرمان، کار اقتصادی خوبی انجام دهیم که سالیان سال برای استان و کشور، الگو شود.

عابدی‌نژاد، با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند در این فرایند، رانتی رخ داده، درحالی‌که هدف ما انجام کار برای مردم و با هدف توسعه استان و کشور بوده است، تصریح کرد: اینجا اعلام می‌کنم هر شرکتی با علاقه بخواهد این کار را تا همین‌جایی که ما آوردیم، در دست بگیرد و ادامه دهد، ما حاضریم واگذار کنیم.

در پایان این مراسم، بیانیه هیأت داوران قرائت شد و سه طرح برگزیده اعلام شدند؛ بر این اساس، طرح شرکت مهندسان مشاور «هنرسرای معماری یزد»، نخستین طرح برگزیده، طرح شرکت مهندسین مشاور «ژرفانگری روح فرهنگ ایرانیان»، دومین طرح و طرح شرکت ساختمانی «یادنگار زمان»، به‌عنوان سومین طرح برگزیده برای پروژه ساخت مجموعه فرهنگی و مرکز فناوری، نوآوری و ساخت‌ و‌ تجارت فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌های کرمان، معرفی شدند.

 

 

 

 

 

  

چاپ ایمیل